Tuesday, January 24, 2017

Το παραμύθι του "θέλετε να τους πνίγουμε;"



January 24, 2016


"ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΟΥΜΕ;"

Υπάρχουν 2 πολιτικές για το Λιμενικό στα σύνορα

Α) Η αποτροπή (έως και το 2014)
Αποτελέσματα: είσοδος 60.000 ετησίως, θάνατοι από πνιγμούς 300, ποσοστο δηλαδή 0,5% (περίπου, από μνήμης τα νούμερα)

Β) Η μη-αποτροπή (από το 2015)
Αποτελέσματα: είσοδος 900.000 ετησίως, θάνατοι από πνιγμούς 900, ποσοστο δηλαδή 0,1%

[προς προβληματισμό: Ποιός "δολοφονεί" περισσότερο, ο Σαμαροβενιζέλος ή ο Τσίπρας;]

Με αυτά που έχω καταλάβει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων στο (Α) οφείλεται κυρίως πως (καθώς το Λιμενικό εμποδίζει την είσοδο) είχε πέσει γραμμή από διακινητές & αλληλέγγυους να βυθίζουν τις βαρκες ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι επιβαίνοντες ή οι διακινητές όταν έβλεπαν λιμενικό. Και αυτό ήταν που ΣΥΝΗΘΩΣ συνέβαινε και για αυτό οι πνιγμοί ήταν περισσότεροι.

Θα συνέβαιναν πιθανώς και ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ π.χ με σχοινιά πίσω, ίσως και ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ όταν δεν υπάκουαν από τις βάρκες να γυρίσουν πίσω, δεν αποκλείεται, σε τι ποσοστό όμως δεν μπορεί να αποδείξει κανείς τίποτα. Πάντως αν αναποδογύριζε η βάρκα το Λιμενικό τους έσωζε, δεν έχω ακούσει περιστατικό που δεν έκαναν τίποτα.

"ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΟΥΜΕ;" είναι η ερώτηση που βάζουν προκλητικά εδώ και διεθνώς οι συριζαίοι όταν τους προτρέπουν να κάνουν το (Α). Προπαγανδίζουν, και έχουν πείσει αρκετούς πως δεν υπάρχει μέθοδος αποτροπής, δηλαδή
- ή το Λιμενικό δεν θα κάνει τίποτα πέραν των διασώσεων
- ή "θα βυθίζει τις βάρκες".
Δεν μπορούν δηλαδή να μπαίνουν τα σκάφη του μπροστά, να κάνουν ελιγμούς, να προσεγγίζουν, να ρυμουλκούν πίσω κοκ
Η αποτροπή φυσικά έχει μεγαλύτερο κίνδυνο πνιγμών, 5πλάσιο περίπου στατιστικά (από 0,1% στο 0,5%), από την άλλη όμως λειτουργεί αποτρεπτικά στα ρεύματα, 15 φορές κάτω.

Υπάρχουν και αυτοί που λένε να "γκρεμίσουμε τον φράχτη του Έβρου".
Προφανώς θέλουν ένα (Γ) με
Αποτελέσματα: είσοδος 5.000.000(;) ετησίως, θάνατοι 0, ποσοστο δηλαδή 0,0%
(να έρχονται και ξερωγώ ποιός θέλει/δικαιούται άσυλο στον πλανήτη Κινέζοι, Κορεάτες, Νεπαλέζοι, Ταυλανδέζοι γιατί όχι;)
Άστους αυτούς. Παγκόσμια ειρήνη και συναδέλφωση των λαών.

Είναι προφανές πως το (Β) δημιουργεί κίνητρο και το (Γ) ακόμα ισχυρότερο κίνητρο. Ακόμα κι αν παν-Ευρωπαικά να συμφωνηθεί να γίνονται δεκτοί π.χ 200-300.000 πρόσφυγες/μετανάστες ετήσια (για 100-200.000 το πάει η Γερμανία, βάζω τα διπλά) το (Β) είναι κράχτης για πολύ περισσότερους. Αλήθεια, πόσους θέλουν ετησίως οι "των ανοιχτών συνόρων"; 1εκ, 2εκ, 10εκ, όσους το ζητήσουν;

Και οι 200-300.000 ετησίως πάρα πολλοί είναι, λαμβανομένου υπόψιν των οικονομικών δεδομένων & πως πρόκειται για μουσουλμάνους που είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία μη ενσωματώσιμοι και δημιουργούν προβλήματα βραχυπρόθεσμα+μακροπρόθεσμα σε ένα κοσμικό κράτος όταν το ποσοστό τους στον πληθυσμό αυξάνει πέραν ενός πες 2-3%.

Επίσης είναι προφανές πως η Σέγκεν για να συνεχίσει να υπάρχει πρέπει η Ελλάδα να επανέλθει στο (Α). Αλλιώς πρέπει ΝΑ ΦΥΓΕΙ και να ενισχυθούν τα χερσαία Ευρωπαικά σύνορα στην Ανατολική Ευρώπη για να αποτρέπονται αυτοί που θα επιχειρούν να έρχονται μέσω Ελλάδας, λιγότεροι βέβαια. Αυτό είναι εύκολο, πιό δύσκολο έως αδύνατο θα είναι να επιστραφούν οι χιλιάδες των εγκλωβισμένων μεταναστών/προσφύγων στην Ελλάδα.

Το παιχνιδάκι του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό με την επίκληση ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ (με τα λεφτά των άλλων φυσικά που θα υποδεχτούν & θα πληρώσουν για τους πρόσφυγες/μετανάστες) φτάνει στο τέλος του.
Είτε θα το (ξανα)κάνουμε εμείς, είτε αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει "να λερώσει τα χέρια του" θα γίνει από την Frontex, όσο κι αν κωλυσιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εμπλοκή της.
.
Η προσπάθεια δημιουργίας προβλημάτων στην Ευρώπη από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων για την αποσταθεροποίησή της είτε λόγω ιδεοληψιών, είτε λόγω εξυπηρέτησης αμερικανικών συμφερόντων έχει φτάσει σε οριακό σημείο και μπορεί να μας βλάψει ως χώρα και ως άτομα περισσότερο ίσως κι απο το οικονομικό.

_________________________________
[edited]

Κοίτα σύμπτωση, 1 χρόνο ακριβώς μετά !!!


ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ "ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΟΥΜΕ?"

Ευχάριστη έκπληξη από την ΝΔ και μάλιστα από Βαρβιτσιώτη!

Σε συνέντευξή του ο Μουζάλας ουσιαστικά επαναβεβαίωσε πως δεν θέλουν να φυλάνε τα θαλάσσια σύνορα και ξαναείπε το ΠΑΡΑΜΥΘΙ του "θέλετε να τους πνίγουμε;"
(που η αλήθεια είναι έχει ξεγελάσει πάρα πολλούς που δεν ξέρουν πως γινονται τα pushbacks εδω και 40 χρόνια - γιατί είναι από αυτά που "γίνονται και δεν λέγονται")
Οπότε υπάρχει μια ελπίδα πως η ΝΔ σε περίπτωση κυβ.αλλαγής μπορεί να συνεχίσει την πολιτική του Λιμενικού πριν το 2015. Ειδικά τώρα που δεν κυβερνούν οι Δημοκρατικοί ΗΠΑ να πιέζουν προς την κατεύθυνση των ανοιχτών συνόρων και της μαζική μετανάστευσης μουσουλμάνων στην ΕΕ.
____________________

"O ”λαλίλαστος” κ. Μουζάλας, στην απέλπιδα προσπάθειά του να βρει υπευθύνους για τις δικές του πολιτικές αποτυχίες, εκτίθεται για ακόμη μία φορά. Αφού έχει ήδη δεχθεί τις επικρίσεις και τις καταγγελίες της Ευρωπαϊκής Επτροπής, του Ο.Η.Ε., των Μ.Κ.Ο. που ασχολούνται με τη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και όλων των νησιωτών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, κατάφερε να καταδικαστεί και στη συνείδηση των Σωμάτων Ασφαλείας", δήλωσε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

"Σήμερα, επιβεβαίωσε την ολέθρια πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ομολογώντας την απροθυμία της να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Κινούμενη, προφανώς, στη λογική του κ. Τσίπρα ότι “δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα”!..Γιατί ο ίδιος πιστεύει ότι το να προστατεύεις τα σύνορά σου, σημαίνει “να βουλιάζεις βάρκες”", κατήγγειλε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής.
.
Και κατέληξε καλώντας τον κ.Μουζάλα: "Ας μάθει, επιτέλους, τους τρόπους και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το σύνολο των χωρών της Ευρώπης, όταν προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορά τους και ας συμβουλευτεί τους επιτελείς και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Αυτούς που καθημερινά επιτελούν ένα πολυδιάστατο εθνικό έργο, διασώζοντας με αυτοθυσία ζωές στο Αιγαίο. Αυτούς που ο κ. Μουζάλας σήμερα δε δίστασε να προσβάλει, αφού τους κατηγόρησε ότι στο παρελθόν υπήρξαν, ουσιαστικά, ”κατ’ εντολήν δολοφόνοι”".
.
[ο οποίος Βαρβιτσιώτης κλπ κλπ]

http://news247.gr/eidiseis/politiki/varvitsiwths-gia-moyzala-sto-news247-omologei-thn-aprothymia-fulakshs-synorwn.4492518.html

http://news247.gr/eidiseis/synentefxeis/moyzalas-sto-news247-diastrevlwnoyn-o-ti-lew-gia-na-pesei-o-syriza.4490874.html (συν.Μουζάλα)