Wednesday, January 25, 2017

Πρόταση: Κίνητρα επαναπατρισμού προσφυγομεταναστών



December 18, 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ
Έχω δει κατά καιρούς ειδήσεις σε ξένα μέσα πως διάφορες χώρες, Σκανδιναβικές, Γερμανικά κρατίδια, Γαλλία, Ολλανδία κα να δίνουν χρηματικά κίνητρα στους αιτούντες άσυλο να γυρίσουν πίσω.
Πέραν φυσικά του εισιτηρίου. Ποσά από 500 ως κάπου 2500 της Γαλλίας που λέει εδώ.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ούτε καν απόπειρα. Και να το προτείνει κανείς θα πέσει όλο το κύκλωμα των οπενμπόρδερς να πει δεν θα πιάσει, πως θα γυρίσουν στον πολεμο κλπ κλπ

Το ποσό δεν μπορεί να είναι πολύ μικρό, πρέπει να είναι αρκετό να φτάνει για να έχουν κάτι όταν γυρίσουν, αλλά και να πληρώσουν ενδεχομένως τα χρωστούμενα στον διακινητή. Και θέλει μερικές δοκιμές στο ποσό.

Παρόλα αυτά, ακόμα και το γενναιόδωρο των 2.500 να υποθέσουμε δεν είναι φοβερό έξοδο να δώσεις -πες 50εκ- για να επιστρέψουν πίσω 20.000.
Ένα μικρό μέρος των 617εκ. είναι.

Κι αν "δεν πιάσει" σε τόσους και πιάσει σε λιγότερους 5,10.000 τι πειράζει δηλαδή; Γιατί δεν γίνεται δοκιμή;
Το κόστος είναι μηδαμινό μπροστά στο κόστος - με την ευρύτερη έννοια - παραμονής εδώ, άμεσο και έμμεσο. Ακόμα και παραπάνω να βγεί, και 5.000 ευρώ
.
Η κυβέρνηση αυτή έχει βέβαια στρατηγικά επιλέξει την Ανθρώπινη & Δίκαια Ανάπτυξη μέσω των hotspots & των διεθνών επιδοτήσεων για αυτά, καθώς και την ενίσχυση του μουσουλμανικού στοιχείου στην Ελλάδα (και Ευρώπη) - οπότε μην περιμένουμε πολλά.
.
Η ΝΔ όμως, θα πρέπει και να προτείνει/πιέσει για τέτοια μέτρα και να τα εντάξει στο πρόγραμμά της για αύριο (που πέφτουν)

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/france-immigration-refugees-migrants-ofii-didier-leschi-a7439421.html