Saturday, January 21, 2017

Αισθητικής φύσεως κριτήρια υπερισχύουν στις πολιτικές συμπάθειες;


January 20, 2015 

Georgios Souflias: Minister for the Environment, Physical Planning and Public Works 2004–2009 Succeeded by Tina Birbili
2004-5 πρέπει να ήταν, είχαν μαζευτεί σπίτι φίλοι μηχανικοί & συμφοιτητές από τη σχολή, ΣΥΝ και αριστερότερα όλοι (τότε), και βρίζαμε ομαδικώς τον Σουφλιά. Δεν θυμάμαι τι είχε κάνει τότε, καμιά σύμβαση θα ήταν.

Και πετάγεται ο συνήθως σιωπηλός Ν.Τ η πιό αναρχόφατσα από όλους, μηχανικός στην τεχνική υπηρεσία Δήμου "μα γιατί ρε παιδιά μια χαρά τύπος είναι ο Σουφλιάς"
Το τι άκουσε δε λέγεται, 'πας καλά γκάου κλπ" , μας εξήγησε όμως:
"Παιδιά εμείς στον Δήμο τον έχουμε Άγιο, κωδικοποίησε την νομοθεσία για τα έργα και γλιτώσαμε εγκεφαλικά & γίνεται και κανα έργο, τα άλλα που λέτε δεν ξέρω"

Το θυμήθηκα όταν κατηγορούσαν χθές τον Βορίδη - εμένα μου ήρθε στο μυαλό ο νόμος που πέρασε το 2011 και μπήκε τάξη στο μπάχαλο - που δεν μπορούσαν να εγκαταστήσουν νόμιμα κεραίες τηλεφωνίας οι εταιρείες (γιατί ήταν δολοφονικές και γιατί το "κίνημα" τις είχε άχτι για να πλάθει επαναστάτες - μετά βρήκαν τα ορυχεία & τις ανεμογεννήτριες και ξεχάστηκαν λίγο).

Βέβαια και οι 2 μπορεί να μην έκαναν τίποτα - ΕΠΙ ημερών τους έγιναν, δεν σημαίνει ότι τα έκαναν οι ίδιοι, τα προώθησαν πάντως. Και οι 2 νόμοι όμως είναι άγνωστοι στο ευρύ κοινό - ενώ αυτά είναι οι μεταρρυθμίσεις που φτιάνουν το κράτος αποδοτικό σιγά-σιγά, επικεντρωνόμαστε σε παπαριές επικοινωνιακές.

Συμπέρασμά μου: Οι αντιρρήσεις που εμφανίζονται στά πρόσωπα είναι αισθητικής φύσεως και στύλ. Δεκτό να υπάρχει κι αυτό, αλλά οι έχοντες κυβερνητική θέση πρέπει να κρίνονται με βάση του τι έκαναν και όχι με το τι λένε.

Οπότε η ρητορία περί ακροδεξιών της ΝΔ είναι κάπως ψιλοάσχετη και άνευ ουσίας: τί ακριβώς "ακροδεξιό" έχουν κάνει ο Άδωνις και ο Βορίδης όταν ήταν Υπουργοί;

Υ.Γ Μην ξεχνιώμαστε, ΠΑΣΟΚ ψηφίζουμε
_________________

(21/1/2017)
Και με τον Τραμπ τώρα τα ίδια έχουμε, έβαλε φίλος ένα σχετικό post, επικριτικά σχόλια για Τραμπ, αισθητικής, σχολίασα 
η πλάκα ειναι πως αρκετοί απο αυτούς κατακρίνουν πως ο Τσίπρας ψηφίστηκε γιατί το έπαιζε νέος, είναι ωραίος κτλ ενω και σε αυτούς η ταύτιση σε επίπεδο αισθητικής παίζει κυρίαρχο ρόλο.
[το "υφος" του ΚΚΕεσ τα έχει κάνει αυτά - τα έγραφες για το υφος & ήθος" που αποχαύνωσε πολύ κόσμο]
--> Αυτό ΕΔΩ εννοώ, καλό , να διαβαστεί 
Το ύφος και το ήθος 
https://www.facebook.com/dzeginis/posts/10211722486800996