Sunday, March 26, 2017

Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕΤΣΙΝΙΑ



March 26, 2016

Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕΤΣΙΝΙΑ

Να κάνω και μια άλλη παρατήρηση γιατί το βλέπω συχνά και εκνευρίζομαι.

Λένε πολλοί ως επιχείρημα "δεν λέει έτσι το Κοράνι, το Κοράνι λέει αυτό, τα άλλα είναι ερμηνεία που δεν έχει σχέση με το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κλπ", αντιστοίχως "η Βίβλος λεει αυτό κλπ", το "Κεφάλαιο λέει αυτό το οποίον αυτό κλπ" κοκ 
Και συμπληρώνουν μερικές φορές, κάτσε διάβασέ τα ρε άσχετε ΗΜΙΜΑΘΗ σαν και Εμένα που τολμάς να μιλάς έτσι χωρις να τα έχεις διαβάσει. 
 
Η γνώμη μου είναι πως 
1. δεν έχει (σε τελευταία ανάλυση που λένε και οι κομμουνισταί) ΟΥΔΕΜΙΑ σημασία - παρά μόνο φιλολογική - τι πραγματικά λέει το Κοράνι, η Βίβλος, το Κεφάλαιο ή το Κράτος & Επανάσταση. 

2. Σιγά που θα κάτσω θνητός άνθρωπος να διαθέσω χρόνο για να διαβάσω το original για να μου επιτρέψετε να δικαιούμαι γνώμη σε τέτοιο αντικείμενο (πολιτικά/θρησκευτικά). 

3. Ημιμαθείς είμαστε όλοι, Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ως προυπόθεση μιας σφαιρικής μόρφωσης, μόνο ο google τα ξέρει όλα εις βάθος 

Σημασία έχει ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥΣ, πως τα έχουν ερμηνεύσει & τι προπαγανδίζει μέσω αυτών η πλειοψηφία αυτών που τα υποστηρίζουν και τά έχουν ως οδηγούς. 
Που και πάλι δεν είναι καθόλου ανάγκη οι άνθρωποι να τα έχουν διαβάσει, ίσως τους τα έχουν πει άλλοι, έχουν δει περίληψη, σύνοψη, μελέτες κλπ και πολυ καλά κάνουν. 

Μπορεί λοιπόν οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί & οι Μαρξιστές να υποστηρίζουν ως κυρίαρχη αντίληψη ακόμα και εντελώς αντίθετα από αυτά που ήθελε να πει ο συγγραφέας και αυτό έχει σημασία. 

Ο οποίος συγγραφέας βέβαια ας πρόσεχε πως τα έλεγε, όταν γράφεις κάτι πρέπει να το έχεις πολύ σοβαρά υπόψιν σου πως θα κατανοηθεί από αυτόν που στοχεύεις να διαβαστεί, αλλά είναι λίγο αργά να τον βρούμε για να του ζητήσουμε τον λόγο.


__________
το βιβλίο You Are not So Smart δεν έχει και πολλή σχέση με το post, μου άρεσε όμως o τίτλος ως υπενθύμιση, γιατί έχουμε πήξει στους εξυπνάκηδες στα δίκτυα