Monday, February 6, 2017

Δεν είναι εθνολαικιστές, είναι νεοκομμουνιστές, ΕΑΜ #3 (6/2/2016)


February 6, 2016

ΕΥΡΩ.ΛΑ.ΠΑ.ΣΣ
"ΕΥΡΩπαικός ΛΑικός ΠΑτριωτικός Συναγερμός Σοσιαλδημοκρατών"
.
Είμαι πολύ διστακτικός στην χρήση του όρου "ΕΘΝΟ-ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ" για την περιγραφή του Άλλου. Και αποφεύγω να τον χρησιμοποιώ.
Φοβάμαι πως έτσι χαρίζει τον εθνικισμό-πατριωτισμό & τον λαικισμό-λαικότητα στον αντίπαλο. Που είναι βασικά στοιχεία μαζικοποιησης. Στις κατάλληλες δόσεις φυσικά.

Επίσης πολλές φορές προωθείται από άτομα με ισχυρή δόση εθνομηδενισμού & ελιτισμού - που ανθούν κυρίως σε μικρόκοσμους διανοουμένων ή social media & έχουν λόξες ενάντια σε στρατό, σύνορα, παπάδες, παραδόσεις, υπερβολική μανία με δικαιώματα κοκ - και νιώθεις πως ενώ μια ζωή ήταν στο 1-3% πάνε να καπελώσουν ιδεολογικά το σχήμα της αντιπαλότητας στο Καθεστώς.

Προτιμώ λοιπον την χρήση της λέξης "ΝΕΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ" η οποία όμως μάλλον υποβαθμίστηκε-απορρίφθηκε από τότε με τους "58" που έγινε μια απόπειρα να μπει ξανά στο πολιτικό λεξιλόγιο (είχε μπει από Δαμανάκη, Παπαγιαννάκη παλιά στις διαμάχες εντός ΣΥΝ) . Γιατί θεωρούν από ότι κατάλαβα πως δηλώνει αντικομμουνισμό & πως ο αντικομμουνισμός σημαίνει πως θα ανοίξουν οι εξορίες & πως είναι Ακροδεξιά.
Παράδειγμα της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς.


Και έχουν πείσει πολλούς έτσι που δεν βλέπουν το ολοφάνερο πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΕΑΜ-ΚΚΕ και χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς κόλπα που έκαναν το 40, όπως π.χ το καμουφλάζ μέσω του λαικού μετώπου που παραμύθιασαν τους αγαθιάρηδες φιλελευθερους & πατριώτες της εποχής.

Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ λένε είναι το νέο ΠΑΣΟΚ. Λάθος. Το ΠΑΣΟΚ ήταν η 2η προσπαθεια για νέο ΕΑΜ. Την γλιτώσαμε όμως τελικά γιατί μέσα του το ΠΑΣΟΚ (ως μέλη κόμματος) είχε (ευτυχώς) και αρκετή κρίσιμη μάζα από Κέντρο και τεχνοκρατία ίσως και τους μισούς- που ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έχει - και όταν χρειαζόταν (π.χ 85-87 και μετά το 96 εντελώς που έγινε Κέντρο) το γύριζε το πράμα πριν τα αποδιαλύσει όλα.

Και ο Εθνικισμός-Πατριωτισμός επαναλαμβάνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ, ούτε Ακροδεξιό, ούτε αντιευρωπαικό, ούτε ενάντιο στην παγκοσμιοποίηση - στην κατάλληλη δόση πάντα. Κοιτάτε την Εθνικιστική Κεντροαριστερά του SNP στην Σκωτία που φυσάει, και σου λέει αν γίνει Brexit εμείς κάνουμε απόσχιση και ΜένουμεΕυρώπη.