Wednesday, December 21, 2016

Το Εθνόμετρο - η προπαγάνδα των εθνομηδενιστών περί "ακροδεξιάς"


21/12/2015


ΤΟ ΕΘΝΟΜΕΤΡΟ
Μου φαίνεται αφάνταστα προπαγανδιστική η συνεχής αντιστοίχιση εθνικιστικών-πατριωτικών θέσεων με την "ακροδεξιά" που γίνεται στα socialmedia και τα ΜΜΕ.

Εθνικιστές-πατριωτικοί μπορεί να είναι ΟΛΟΙ : δεξιοί (ΑΝΕΛ), κεντρώοι (ΔΗΚΟ-Κύπρος), κεντροαριστεροί (π.χ SNP-Σκωτία), αριστεροί (π.χ ΔΗΚΚΙ, ΚΟΕ)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ της κατάταξης σε αριστερά-δεξιά, η οποία πρέπει να αποδίδεται κυρίως στις απόψεις που έχει κανείς περί ισότητας

Ας το πουμε και αλλιώς. Υπάρχει
Α) Η πατριωτική-εθνικιστική αριστερά
Β) Η διεθνιστική-εθνομηδενιστική αριστερά

[Και υπάρχει και το πατριωτικό-εθνικιστικό κέντρο, και η πατριωτική-εθνικιστική κεντροαριστερά κοκ]

Εξουσία η αριστερά στην Ελλάδα διεκδικησε & είδε όταν υιοθέτησε το (Α) -
ΕΑΜ-ΚΚΕ 43, ΠΑΣΟΚ 81, ΣΥΡΙΖΑ 2015
[αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμα εντός του ακόμα ισχυρούς εθνομηδενιστικούς θύλακες - π.χ σε μεταναστευτικό, τουρκία, ισλάμ & παιδεία]
Πως όμως κατατάσσει κανείς σε (Α) & (Β)?
Ως άνθρωπος των αριθμών για την κατάταξη προτείνω την καθιέρωση χρήσης εθνόμετρου ως εξής
0-25% - Εθνομηδενιστής
25-50% - Διεθνιστής
50-75% - Πατριώτης
75-100% - Εθνικιστής

Θα μπορούσε να φτιαχτεί τεστ για να σε κατατάσσει με κατάλληλες ερωτήσεις εγώ π.χ μπορεί να έβγαινα Κεντρώος με 61,3% στο εθνόμετρο αλλά οι προπαγανδιστές θα σε κατέτασσαν στην ακροδεξιά με πάνω από >50%

Στο (Α) θα μπορούσε να βάλει κανείς διάφορους, ΚΚΕ (66,6%), Αρ.Πλατφόρμα/ΛΑΕ (65%), ΚΟΕ (75%), ΔΗΚΚΙ (85%) κα
Στο (Β) ανήκουν οι επιζώντες του ΚΚΕεσ. Ρεπούση-Σία-φίλης (10%), τροτσκιστές ΔΕΑ (5%), ανταρσύες (-5%), ελευθεριακοί (-20%) κα

Η όλη αυτή παρεξήγηση ίσως να οφείλεται στην ιδεολογική κυριαρχία των εθνομηδενιστών του ΚΚΕεσ στην μεταπολίτευση που επηρρέασαν μετά διάφορους χώρους & στα social media τωρα. Και την συμμαχία τους με τους επίσης εθνομηδενιστές υπεφιλελευθερους της Δεξιάς - του Κέντρου λένε αυτοί.
(under analysis αυτά, δεν έχω καταλήξει)
Και στην παπαγαλία των δυτικοευρωπαικών μαρξιστικών-κομμουνιστικών ρευμάτων χωρίς να έχει μελετηθεί το Λατινοαμερικάνικο αντιιμπεριαλιστικό μοντέλο που μας κολλάει και μας εξηγεί ως χώρα καλύτερα.
Φταίει βέβαια που είμαστε σε λάθος ήπειρο.


_____

EXECUTIVE SUMMARY
Εν συντομία, αν βαριέστε να τα διαβάσετε όλα, λέω πως όταν ακούγονται διάφορα εθνικιστικά-πατριωτικά και κάποιος τα χαρακτηρίζει ακροδεξιά λέει βλακείες - και αν επιμείνει είναι βλάκας.
 
[το σχηματάκι από εδώ, το βρήκα σήμερα 21.12.2016]

_____
Το θέμα εδώ ήταν η στράτευση γυναικών 

December 28, 2015

Με αφορμή τους φιλελέ και φιλελέφτ όλων των χώρων, που έχουν αφηνιάσει με την πρόταση Καμμένου, να επαναλάβω το EXECUTIVE SUMMARY της προηγούμενης βδομάδας.
"Εν συντομία, αν βαριέστε να τα διαβάσετε όλα, λέω πως όταν ακούγονται διάφορα εθνικιστικά-πατριωτικά και κάποιος τα χαρακτηρίζει ακροδεξιά λέει βλακείες - και αν επιμείνει είναι βλάκας"
Και για να πάρω και θέση:
Η στράτευση γυναικών (υποχρεωτική για όσες διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα, προαιρετική για όσες επιθυμούν να υπηρετήσουν) σωστό, αυτό με τα στρατiωτικά λύκεια να δούμε τι κάνουν άλλες χώρες.
.
[αυτό που το αντιστρατιωτικό πουλάει σαν προοδευτικό & το πατριωτικό / εθνικιστικό ώς ακροδεξιό μάλλον έχει να κάνει με τα τραύματα της ελληνικής ιστορίας. Πως να το βλέπουν άραγε το θέμα αυτό σε Πορτογαλία, Βενεζουέλα αναρωτιέμαι ]
.
(edit) - Να προσθέσω πως η αίσθησή μου είναι πως όλο αυτό - που αφηνίασαν - μάλλον είναι παραμορφωτική εικόνα των social media όπου υπάρχει μεγάλη υπερεκπροσώπιση & υπερδραστηριότητα υπερφιλελευθερων και αντεθνικιστών/εθνομηδενιστών σε σύγκριση με την υπόλοιπη κοινωνία.