Tuesday, November 29, 2016

Στατιστικά UNCHR του 2015 για τους πρόσφυγες/μετανάστες που μπαίνουν από Ελλάδα


November 29, 2015 at 2:00pm

Εδώ έχει από το UN Refugee Agency τα στατιστικά του 2015 για τους πρόσφυγες/μετανάστες που μπαίνουν από Ελλάδα,

728.910 μέχρι στιγμής

Βλέπουμε

1. Προέλευσή τους: Syria 60%, Afghanistan 24%, Iraq 8%, Pakistan 3%

Παρατηρήσεις
1α. Ακόμα και στη Γερμανία που είναι αρκετά επιεικής στις διαδικασίες ασύλου ΜΟΝΟ 40% των Αφγανών παίρνουν άσυλο. Ήδη η Γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει προσπάθεια αποτροπής τους μέσω ενημέρωσης #RumoursAboutGermany (link - 1o σχόλιο)
Η προσπάθεια της Ελλ. κυβέρνησης όλο αυτό τον καιρό ήταν να λέει στα άλλα κράτη πως ΟΛΟΙ οι Αφγανοί είναι σώνει και καλά πρόσφυγες και να τους προωθεί.
Δεν το πέτυχε. Ήταν προφανές βέβαια γιατί αυτό δεν στέκει αλλά η ιδεολογία μπήκε μπροστά.

.
Είναι λοιπόν πιθανότατο και το βλέπουν ΚΑΙ συριζαίοι που μπορούν πλέον να μιλήσουν ελεύθερα (π.χ Χριστόπουλος, Ρινάλντι) πως θα επιστραφούν στην Ελλάδα να τους χειριστούμε εμείς. Είναι θέμα χρόνου.
.
Προκύπτουν λοιπόν νούμερα 100-200.000 για φέτος (σε καταυλισμούς προσφύγων στην Ελλάδα ή άλλους τρόπους διαμονής - καθώς το θεωρώ απίθανο να ΘΕΛΕΙ ή να ΜΠΟΡΕΙ η συγκεκριμένη κυβέρνηση που έχουμε να τους στείλει πίσω - και σε τέτοια νούμερα μάλιστα)
Και του χρόνου και του παραχρόνου βλέπουμε ανάλογα πόσοι επιπλέον θα έρθουν. Το Αφγανιστάν έχει 33 εκατομμύρια πληθυσμό προς το παρόν.

____

2. Men 58%, Women 16%, Children 26%
Παρατηρήσεις:
Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως όλες οι γυναίκες έχουν τον σύζυγό τους υπάρχουν 42% ξέμπαρκοι.
Η αναλογία είναι 3,6:1 και με δεδομένο πως ηλικιακά πρόκειται από ότι βλέπουμε για νέους προκαλεί προβληματισμό για τις επιπτώσεις και τώρα και μεσο/μακροπρόθεσμα

http://data.unhcr.org/mediterranean/country.php?id=83 [τώρα έχει τα νέα]